Hemrosa Beach

Hemrosa Beach

“Een vergeten cocktail.”

De agaveplanten welke worden gebruikt voor de Sierra Reposado worden gedistilleerd in koperen pott-still ketels volgens een traditionele methode. Na distillatie verdwijnt de jonge tequila immers voor maar liefst 9 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten om een rijke doch voornamelijk milde smaak te krijgen. Deze lichtgele en gerijpte tequila wordt meestal puur als shot gedronken maar daarnaast kunnen ze ook uitstekend worden gebruikt in de mix maar zij hebben meer karakter dan de kleurloze tequila’s.

De Reposado tequila’s zijn het meest populair onder de Mexicanen. De Sierra Reposado heeft een onuitstaanbare fruitigheid in zijn smaak met daarnaast wat vanille van de lagering op eikenhout. Een wat zoetige karameltoon met wat wilde kruiden op de achtergrond.

Net als de Sierra Silver heeft ook de Reposado een alcoholpercentage van samengevat 38%. Heerlijke Tequila voor deze Hemrosa Beach.

Benodigdheden:

  • 60 ml Sierra Reposado Tequila
  • 30 ml limoensap
  • 20 ml rietsuikersiroop
  • 3 aardbeien
  • 3 blaadjes basilicum

Bereiding:

Doe ten eerste twee aardbeien en gekneusde basilicum blaadjes in je shaker glas. Muddle de inhoud. Giet de tequila, rietsuikersiroop en het limoensap in het glas.

Vul nu het glas met ijsblokjes en shake gedurende 20 seconden. Strain de Hemrosa Beach in een old fashioned glas, je kunt kiezen voor dubbel strainen met een fine strainer erbij maar ik kies voor enkel strainen zodat je nog wat ziet van de aardbeien en basilicum. Vul aan met ijsblokjes.

Garnering:

Garneer de Hemrosa Beach met 1 aardbei en een basilicum en voeg een kort rietje toe.

  • glas : Old Fashioned
  • techniek : muddle/shake
  • ijs : ijs blokjes

aardbeien aclcoholvrij Amaretto balsamico baslicum bosvruchten bramen christmas cocktail cointreau Cranberry sap fever tree tonic frambozen frozen gember gember bier gimber gin gingerale honing kerst koffie komkommer limoen midori mint mocktail Moscow Mule Peach Tree rum sinaasappelsap spuitwater Tequila tonic violette siroop Wodka