Moscow Mule

Moscow Mule een cocktail op basis van wodka en gember bier

De Moscow Mule, fris, dorstlessend, een beetje pittig en geserveerd in een prachtige koperen beker.

De Moscow Mule, we danken deze cocktail aan twee gedreven ondernemers John G. Martin en Jack Morgan. Het is 1941 en wodka is nog helemaal niet geliefd in de Verenigde Staten. Met de bijnaam ‘White Whisky’ (wodka) wordt de drank afgedankt als te sterk en overheersend van smaak. Martin en Morgan zijn op dat moment beide actief in de drankenindustrie, Martin aan de ene kant heeft de wodka en aan de andere kant heeft Morgan de ginger beer onder zijn hoede.

Ze kampen met hetzelfde vraagstuk: hoe breng ik mijn drank aan de man? In een bar in Manhattan slaan de heren de handen ineen: twee scheutjes wodka met vier scheutjes gember bier, een kneepje limoen en om het af te maken een sliert komkommer. Ze noemen het gemixte goedje ‘Moscow Mule’, al refererend aan de herkomst van de drank en ‘Mule’ is een ouderwetse term voor gemixte dranken met gember, een citrusvrucht en een sterke drank.

Er breekt een periode aan die de boeken ingaat als de ‘vodka craze’. De wodka gekte sloeg aan in de Verenigde Staten en is nooit meer opgehouden. Zodoende is de Moscow Mule een onmisbare cocktail op iedere cocktailkaart.

Benodigdheden:

  • 50 ml wodka
  • 1 blikje gemberbier ( Old Jamaica)
  • 20 ml limoensap
  • 10 ml rietsuikersiroop
  • 1 stengel citroengras

Bereiding:

Giet de wodka,rietsuikersiroop en het limoensap in de Moscow Mule beker. Snijd de limoen in 6 partjes, knijp ze uit en doe ze in het glas. Vul het glas met ijsblokjes en voeg als laatste het gemberbier toe.

Garnering:

Roer even om en voeg een schijfje limoen toe als garnituur. Snijd vervolgens het citrusgras in twee en gebruik het als roerstaafje.

  • glas : Moscow Mule
  • techniek : stirr
  • ijs : ijsblokjes

aardbeien aclcoholvrij Amaretto balsamico baslicum bosvruchten bramen christmas cocktail cointreau Cranberry sap fever tree tonic frambozen frozen gember gember bier gimber gin gingerale honing kerst koffie komkommer limoen midori mint mocktail Moscow Mule Peach Tree rum sinaasappelsap spuitwater Tequila tonic violette siroop Wodka