Queen Bee

“De lente begint en de bijtjes maken de lekkerste honing .”

Benodigdheden:

  • 50 ml Bombay Sapphir (als je die niet hebt mag je het ook doen met je eigen favoriete gin)
  • 25 ml verse jus d’orange
  • 20 ml Honingsiroop (1:1)
  • 100 ml Tonic
  • suiker
  • koffieboontjes
  • 1 schijfje sinaasappel

Bereiding:

We hebben bij een plaatselijke imker, Liesbeth van Gilst uit Aardenburg deze overheerlijke verse honing gekocht. We nemen 1 deel honing en 1 deel water, aan de kook brengen, goed roeren en weer laten afkoelen.

We nemen een Copa Glas, een groot wijnglas mag ook. We gaan nu de rand garneren met een mengsel van 6 delen suiker en 1 deel koffie boontjes, we doen ze in een keukenmachine, of mixer en malen alles fijn.

Neem een partje sinaasappel en doe wat sap op de rand door het glas ondersteboven te bevochtigen. doe het glas in het bakje met de suiker gemengt met de koffie boontjes. Je hebt nu een mooi rim randje.

Vul het glas met ijs. Voeg in het glas de honing, gin en sinaasappelsap, meng het goed (stir) met een barspoon. Top het geheel af met tonic

Garnering:

Maak een Copaglas (wijnglas) klaar met een koffie/suiker rimrand en vol met ijs. Als de mix erin zit afwerken met een partje sinaasappel.

aardbeien aclcoholvrij Amaretto balsamico baslicum bosvruchten bramen christmas cocktail cointreau Cranberry sap fever tree tonic frambozen frozen gember gember bier gimber gin gingerale honing kerst koffie komkommer limoen midori mint mocktail Moscow Mule Peach Tree rum sinaasappelsap spuitwater Tequila tonic violette siroop Wodka