Suiker siroop 1:1

Heel simpel om te maken, om preciezer te werken werk ik het liefst met gram. De verhouding 1:1 wilt zeggen dat er gelijke delen in zitten. bv 200 gr. water : 200 gr. kristal suiker.

Allebei samenvoegen in een pannetje aan de kook brengen en goed roeren tot alle suiker is opgelost. Nog even laten doorkoken. Van het vuur en laten afkoelen.

TIP: om langer te bewaren kan je er een paar druppels citroen. (5 druppels per liter) Je kan de siroop dan wel bijna 6 maanden bewaren in de koelkast.

Suiker siroop 2:1

Dit is het zelfde als de suikersiroop 1:1 maar dan 2 delen suiker en 1 deel water bv 400gr suiker en 20 gr water. de bereiding blijft hetzelfde.

Rietsuiker siroop 1:1

Vroeger is daar toch een beetje misbruik van gemaakt. Er werd gesuggereerd dat rietsuiker gezonder zou zijn. Rietsuiker was daarom duurder dan bietsuiker. Rietsuiker, gewonnen uit suikerriet, verschilt in wezen niet van bietsuiker. Alleen de kleur is doorgaans donkerder. Dit komt omdat bij de productie van rietsuiker men korter centrifugeert. Hierdoor blijft een klein dun laagje donkerbruine stroop (melasse) achter op de rietsuiker, wat een lichtbruin/gele kleur geeft. Zou rietsuiker net zo lang als bietsuiker gecentrifugeerd worden, dan blijft er suiker over met exact dezelfde witte kleur als bietsuiker. Voor de gezondheid maakt het dus niet uit welke soort suiker wordt gebruikt.

Rietsuiker, gewonnen uit suikerriet

De verhouding 1:1 wilt zeggen dat er gelijke delen in zitten. bv 200 gr. water : 200 gr. rietsuiker. Allebei samenvoegen in een pannetje aan de kook brengen en goed roeren tot alle suiker is opgelost. Nog even laten doorkoken. Van het vuur en laten afkoelen.

Honing siroop 1:1

We nemen 1 deel Honing en 1 deel water, aan de kook brengen, goed roeren. Als alles is opgelost kan je het pannetje van het vuur halen. Een siroop kan je het best in een gesteriliseerde fles doen hij kan dan 6-8 weken goed blijven in de koelkast