Winter Toe Tickler Punch

Winter Toe Tickler Punch, de ultieme drank op basis van Hendricks gin, komkommer en limoen.

“a gin made oddly”

Hendrick’s Gin

Hendrick’s Gin is een bekend gin merk dat inmiddels de harten van velen heeft veroverd. Liefhebbers van over de gehele wereld genieten met volle teugen van het frisse en smaakvolle karakter van deze drank. In dit blog lees je meer over het verhaal achter het merk en natuurlijk delen we ook enkele tips voor een smaakvolle Hendrick’s Gin & Tonic.

Waar komt Hendrick’s Gin vandaan

Hendrick’s is afkomstig uit Schotland, een land dat een lange historie op drankengebied heeft. Hoewel het land onlosmakelijk verbonden is aan de productie van enkele van ’s werelds meest bekende whisky’s, laat men zien ook voortreffelijke gin te vervaardigen. Girvan, een klein aan de kust gelegen dorp, is de thuisbasis van het merk. Naar eigen zeggen is Hendrick’s Gin een gin als geen ander en dit vertaalt zich door naar de productiewijze. Het merk heeft niet voor niets als motto ‘a gin made oddly‘.

De botanicals achter de gin

De wondere wereld van Hendrick’s bestaat uit 11 botanicals die uit alle uithoeken van de wereld komen. Iedereen kent de gin om zijn verfrissende komkommer aroma, maar wist je dat dit lang niet alles is? Komkommer en rozenblaadjes vormen het hart van de selectie. Bloemen, fruit en zaden hebben een ondersteunende rol om de twee hoofdingrediënten te complementeren. De zorgvuldig samengestelde ingrediënten lijst bestaat uit jeneverbessen, korianderzaadjes, vlierbloesem, citroen- en sinaasappelzeste, duizenblad, komijn, kamille en zowel iris- als engelwortel.

Hoe wordt Hendrick’s Gin gemaakt?

Bij Hendrick’s vervaardigt men gin op een eigen manier: ze kiezen ervoor twee verschillende distilleerketels te gebruiken en twee losse distillaten te vervaardigen. In de eerste ketel weekt men de botanicals in neutrale alcohol zodat dit de smaken hiervan opneemt. Het inweken duurt één nacht, waarna de volgende ochtend de distillatie plaatsvindt.

De tweede ketel (een zogeheten ‘Carter Head’) heeft boven in de hals een mandje met daarin de botanicals. In plaats van hier de ingrediënten in alcohol te laten weken, stoomt men deze voorzichtig. Op deze manier wordt neutrale alcohol verrijkt met de damp die van de botanicals afkomstig is, wanneer dit zich omhoog richting de hals van de ketel verplaatst. Vervolgens condenseert dit via een koeler waarna een alcoholische vloeistof ontstaat die al het goede van de botanicals met zich mee brengt. Beide distillaten ondergaan vervolgens een ‘marrying’ (huwelijk), waarin het beste van beide samenkomt. Daarna is de drank klaar om afgevuld te worden.

Benodigdheden voor de Winter Toe Tickler Punch 15-18 pers

  • 4 delen (480ml) Kaneel thee
  • 3 delen (360ml) Hendricks Gin
  • 2 delen (240ml) Limoensap
  • 2 delen (240ml) suikersiroop
  • 2 delen (240ml) spuitwater
  • 10-12 druppels Angustura Bitter
  • 1 groot ijsblok
  • 2 limoenen
  • 1/3 komkommer

Bereiding:

Doe een dag op voorhand een bakje vol met water en doe hem in de diepvries (groot blok).

Neem een bowl doe daar het grote blok ijs in (als je kleine blokjes neemt wordt je punch te waterig en verliest de punch teveel smaak. Voeg alle ingrediënten toe aan de bowl ( de gin, limoensap, suikersiroop, spuitwater , kaneelthee en voeg als laatste de druppels angostura bitter (begin met 8 druppels en mix de drank, voeg eventueel naar jou smaak nog druppels toe)

Garnering:

Snij de limoenen en komkommers in schijfjes (laat de schil aan de komkommer) en voeg ze toe aan de bowl, goed roeren gedurende 1 minuut.

aardbeien aclcoholvrij Amaretto balsamico baslicum bosvruchten bramen christmas cocktail cointreau Cranberry sap fever tree tonic frambozen frozen gember gember bier gimber gin gingerale honing kerst koffie komkommer limoen midori mint mocktail Moscow Mule Peach Tree rum sinaasappelsap spuitwater Tequila tonic violette siroop Wodka