The Mimic Moscow Mule

The Mimic Moscow mule een pittige mocktail variant op de Moscow Mule maar ook afgewerkt met gember bier

“Fris, pittig maar overheerlijke mocktail variant op de Moscow Mule”

Gember bier is een drank uit de Zuid-Amerikaanse keuken (Suriname, Guyana). In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is dit een niet-alcoholische drank. Voor het maken van drie liter gemberbier zijn drie liter water, een halve kg gember, een halve kg suiker en een paar eetlepels citroenzuur nodig. In sommige regio’s doet men ook een kruidnagel in het recept. Hij wordt koud geserveerd met eventueel ijsklontjes.

De drank wordt bereid door geraspte gember en andere ingrediënten in kokend water te mengen, één dag te laten trekken en ten slotte te zeven.

Gember bier won vooral bekendheid in de VS tijdens de drooglegging en werd alzo ruim verspreid.

Ook is er een alcoholhoudende variant. bron Wikipedia

Benodigdheden voor de The Mimic Moscow Mule

Bereiding:

Snij de limoen in 6 partjes en doe ze in een Moscow Mule Beker, doe er ongeveer 6-8 blaajes mint bij, muddle het, doe vervolgens de suikersiroop , limoensap en de ijsblokjes in de beker. Top het geheel met het gember bier.

Garnering:

Neem een Moscow Mule beker en doe er een takje mint en een schijfje limoen in. Plaats een lang eco rietje in de beker en klaar is deze variant op de Moscow Mule

aardbeien aclcoholvrij Amaretto balsamico baslicum bosvruchten bramen christmas cocktail cointreau Cranberry sap fever tree tonic frambozen frozen gember gember bier gimber gin gingerale honing kerst koffie komkommer limoen midori mint mocktail Moscow Mule Peach Tree rum sinaasappelsap spuitwater Tequila tonic violette siroop Wodka